|
::Albumy | ::Astrologia, parapsychologia | ::Atlasy, plany, mapy | ::Biografie, wspomnienia, wywiady | ::Dla dzieci i młodzieży - literatura | ::Dla dzieci i młodzieży -popularnonaukowe | ::Dla najmłodszych | ::Edukacja | ::Ekonomia, zarządzanie, prawoznawstwo | ::Encyklopedie, słowniki, leksykony | ::Eseje | ::Fantastyka | ::Film | ::Gry fabularne | ::Gry i puzzle | ::Historyczne | ::Humor, aforyzmy, przysłowia | ::Inne | ::Judaistyka | ::Kalendarze | ::Komiksy | ::Książki audio | ::Kulinaria | ::Lektury szkolne | ::Literatura | ::Literatura faktu, reportaż | ::Literatura obcojęzyczna | ::Literatura piękna - obca | ::Literatura piękna - polska | ::Literatura popularnonaukowa | ::Medycyna, ziołolecznictwo | ::Nauka i technika - popularnonaukowe | ::Nauki humanistyczne | ::Opowiadania | ::Poezja | ::Poradniki | ::Powieści | ::Przewodniki turystyczne | ::Publicystyka, esej | ::Religia, religioznawstwo | ::Romanse | ::Sensacja, kryminał, horror | ::Socjologia | ::Sport | ::Sztuka | ::Ściągi, opracowania | ::Tradycje i obyczaje |
|
|
Wielkie oszustwo na talerzu. Fakty i mity przemysłu spożywczego |
Wielkie oszustwo na talerzu. Fakty i mity przemysłu spożywczego |
|
|
|
Autor: |
M. Pandiani | Wydawnictwo: |
Esteri |
Kategoria: |
Literatura popularnonaukowa | cena detal. brutto: |
39.00 zł | format: |
13.0x21.0 |
ISBN: |
9788366067073 |
oprawa: |
broszura |
stron: |
180 | rok wydania: |
2018 | data dod.: |
2022-06-21 |
|
|
Opis:
„Dieta wraz z odpowiednią suplementacją żywieniową staje się bardzo ważnym czynnikiem służącym profilaktyce i leczeniu wielu problemów człowieka. Żywność musi być łatwo przetwarzana na energię, bez magazynowania jej w postaci tłuszczów. Dzięki temu twierdzeniu zaczynamy rozumieć, że również przyrost masy ciała nie jest konsekwencją grzeszków kalorycznych (to bardzo rzadkie przypadki), ale mimowolnych błędów dietetycznych będących następstwem braku wiedzy na temat własnych predyspozycji genetycznych i cech metabolicznych. Kalorie są w rzeczywistości najmniej istotnymi elementami analizy żywienia. Znacznie ważniejsze jest poznanie cech biochemicznych produktu spożywczego i wiedza o tym, czy są one korzystne, czy szkodliwe dla naszego organizmu”.
Z Podsumowania
DZIĘKI LEKTURZE TEJ KSIĄŻKI DOWIESZ SIĘ:
Co warto jeść, aby zachować zdrowie?
Czy można, nie szkodząc sobie, używać substytutów cukru, np. aspartamu?
Czy przemysł może przejąć kontrolę nad rzetelnymi badaniami naukowymi?
Czy uprawy GMO są bezpieczne?
Czy powszechnie stosowane herbicydy uznawane przez producentów za biodegradowalne i ekologiczne rzeczywiście pozostawiają nieskażoną ziemię?
Czy chlor i jego pochodne zawarte w wodzie pitnej mogą przyczynić się do wzrostu zachorowań ?
Czy warto pytać pszczelarza przed zakupem miodu o to, czego używa do karmienia pszczół w zimie? |
|
|
|
|