|
|
|
Autor: |
Granger Bill | Wydawnictwo: |
Muza |
Kategoria: |
Poradniki | cena detal. brutto: |
69.99 zł | format: |
19,5 x 25,5 |
ISBN: |
978-83-7758-129-2 |
oprawa: |
twarda |
stron: |
256 | rok wydania: |
2011 | data dod.: |
2023-03-17 |
|
|
Opis:
Przepisy Billa Grangera na potrawy, które możemy znaleźć w jego cenionych restauracjach.
Restaurator, autor książek, gospodarz kulinarnych programów telewizyjnych i opiekuńczy ojciec jest kucharzem samoukiem. Jego entuzjastyczne, radosne podejście do gotowania i doświadczenie życiowe zapewniły mu popularność, niegasnącą od wielu lat. W tej książce prezentuje 100 klasycznych przepisów na bułeczki śniadaniowe, owsiankę, naleśniki, rosół z makaronem, zupę z dyni, różne sałatki, spaghetti i sosy do nich, pieczone mięsa i ryby, kruche ciasto, tartę cytrynową, zapiekane banany i wiele innych. Przypomina potrawy z dawnych lat, upraszcza techniki, eliminuje kłopotliwe składniki i nadaje swoim ulubionym daniom nowoczesny kształt.
"The Times" uznał za "najlepszą jajecznicę świata" tę przygotowaną według przepisu Billa Grangera, a "The New York Times" nazwał go "mistrzem jajek z Sydney". |
|