|
::Albumy | ::Astrologia, parapsychologia | ::Atlasy, plany, mapy | ::Biografie, wspomnienia, wywiady | ::Dla dzieci i młodzieży - literatura | ::Dla dzieci i młodzieży -popularnonaukowe | ::Dla najmłodszych | ::Edukacja | ::Ekonomia, zarządzanie, prawoznawstwo | ::Encyklopedie, słowniki, leksykony | ::Eseje | ::Fantastyka | ::Film | ::Gry fabularne | ::Gry i puzzle | ::Historyczne | ::Humor, aforyzmy, przysłowia | ::Inne | ::Judaistyka | ::Kalendarze | ::Komiksy | ::Książki audio | ::Kulinaria | ::Lektury szkolne | ::Literatura | ::Literatura faktu, reportaż | ::Literatura obcojęzyczna | ::Literatura piękna - obca | ::Literatura piękna - polska | ::Literatura popularnonaukowa | ::Medycyna, ziołolecznictwo | ::Nauka i technika - popularnonaukowe | ::Nauki humanistyczne | ::Opowiadania | ::Poezja | ::Poradniki | ::Powieści | ::Przewodniki turystyczne | ::Publicystyka, esej | ::Religia, religioznawstwo | ::Romanse | ::Sensacja, kryminał, horror | ::Socjologia | ::Sport | ::Sztuka | ::Ściągi, opracowania | ::Tradycje i obyczaje |
|
|
Bałkańskie Zapiski Kuchenne. Książka 1. Kuchnia jarska Bułgarów w przepisach i komentarzach |
Bałkańskie Zapiski Kuchenne. Książka 1. Kuchnia jarska Bułgarów w przepisach i komentarzach |
|
|
|
Autor: |
Genew-Puhalewa Iliana | Wydawnictwo: |
Atropos |
Kategoria: |
Kulinaria | cena detal. brutto: |
42.00 zł | format: |
15 x 22 |
ISBN: |
83-920740-6-8 |
oprawa: |
twarda |
stron: |
164 | rok wydania: |
2009 | data dod.: |
2011-06-09 |
|
|
Opis:
Książka ze wszech miar godna polecenia. Nie tylko dlatego, że w sposób niezwykle autentyczny i wiarygodny przybliża nam kuchnię bułgarską. Nie tylko dlatego, że to kuchnia kraju, który całe pokolenie Polaków wspomina jako miejsce pierwszej, czasem długo wyczekiwanej, egzotycznej podróży. Nie tylko dlatego,, że jest przeznaczona naprawdę dla nas – wszystkie składniki potraw są dostępne w Polsce. Tę książkę po prostu się czyta! Opowieści o kulinarnych zwyczajach narodów bałkańskich, piękne bajki, nawet przepisy są tak wciągające, że... przez nieuwagę można przypalić pozostawiony w kuchni obiad.
Ilona Maziarska-Wiśniewska, miesięcznik „Kuchnia” |
|
|
|
|