|
::Albumy | ::Astrologia, parapsychologia | ::Atlasy, plany, mapy | ::Biografie, wspomnienia, wywiady | ::Dla dzieci i młodzieży - literatura | ::Dla dzieci i młodzieży -popularnonaukowe | ::Dla najmłodszych | ::Edukacja | ::Ekonomia, zarządzanie, prawoznawstwo | ::Encyklopedie, słowniki, leksykony | ::Eseje | ::Fantastyka | ::Film | ::Gry fabularne | ::Gry i puzzle | ::Historyczne | ::Humor, aforyzmy, przysłowia | ::Inne | ::Judaistyka | ::Kalendarze | ::Komiksy | ::Książki audio | ::Kulinaria | ::Lektury szkolne | ::Literatura | ::Literatura faktu, reportaż | ::Literatura obcojęzyczna | ::Literatura piękna - obca | ::Literatura piękna - polska | ::Literatura popularnonaukowa | ::Medycyna, ziołolecznictwo | ::Nauka i technika - popularnonaukowe | ::Nauki humanistyczne | ::Opowiadania | ::Poezja | ::Poradniki | ::Powieści | ::Przewodniki turystyczne | ::Publicystyka, esej | ::Religia, religioznawstwo | ::Romanse | ::Sensacja, kryminał, horror | ::Socjologia | ::Sport | ::Sztuka | ::Ściągi, opracowania | ::Tradycje i obyczaje |
|
|
Sztuka konserwacji i restauracji |
Sztuka konserwacji i restauracji |
|
|
|
Opis:
Materiały z konferencji naukowej Cesare Brandi (1906-1988), Jego myśl i debata o dziedzictwie. Sztuka konserwacji – restauracji w Polsce, zorganizowanej z okazji stulecia urodzin włoskiego teoretyka konserwacji, w ramach projektu Unii Europejskiej Kultura 2000. Zebrane tu materiały dają możliwość pogłębienia wiedzy na temat ochrony zabytków, a jednocześnie przypominają podstawy zasad opieki nad zabytkami, odpowiadają na trudne, ale i zasadnicze pytanie: co, dlaczego i jak poddajemy konserwacji i restauracji. |
|
|
|
|